CONCERTEN SEIZOEN 2018/2019 Trio Tim Kliphuis

Tim Kliphuis Trio

Het geplande concert op 26 december door het Ensemble Lumaka moet helaas vervallen omdat de harpiste en leider van het ensemble waarschijnlijk op 26 december bevalt van een kerstkindje.

Gelukkig komt het internationaal gelauwerde Tim Kliphuis Trio graag naar Bergen op tweede Kerstdag.

Het in 2005 opgerichte Tim Kliphuis Trio bestaat uit:

Tim Kliphuis – viool, Nigel Clark – gitaar, Roy Percy – contrabas

De Nederlandse violist Tim Kliphuis is klassiek geschoold aan het Conservatorium van Amsterdam, maar vond zijn weg met een mix van folk, klassiek en jazz in de stijl van Stéphane Grappelli. Hij kreeg bekendheid toen hij vanaf 1999 ging toeren met de Belgische gitaarlegende Fapy Lafertini. Sinds 2005 heeft hij zijn eigen Tim Kliphuis Trio. Hij is sinds 2015 docent improvisatie aan het Conservatorium van Amsterdam.

De Schotse gitarist van het Tim Kliphuis Trio Nigel Clark geldt als een grootheid op het gebied van folk, rock en jazz. Hij werkte met onder anderen Gloria Gaynor, Moya Brennan, Jan Akkerman en de Schotse band Hue and Cry. Sinds 2005 maakt hij deel uit van het Tim Kliphuis Trio.

De Engelse contrabassist van het Trio Roy Percy wordt wereldwijd geroemd om zijn aanstekelijke groove. Hij speelde met vele grootheden uit de wereld van de jazz en heeft zijn eigen sextet. Sinds 2005 maakt hij deel uit van het Tim Kliphuis Trio.

Programma: 'A gypsy Christmas'

Een feestelijke mix van composities door de eeuwen heen, van Bach tot Fauré en R. Strauss, via Gershwin en Django tot Kliphuis zelf.

Klassieke muziek met alle zigeuner-en volkse invloeden belicht.

Django (J. Lewis)

Lucy’s Waltz (T. Kliphuis)

Winter (Vivaldi/Kliphuis)

Solveig’s Song (Grieg/Kliphuis)

It Ain’t Necessarily So (G. Gershwin)

Hoedown for the Common Man (A. Copland/trad./Kliphuis)

Pauze

Nocturne No. 1 (G. Fauré)

You Look Good to Me (C. Wells)

Ou es-Tu Mon Amour (E. Stern)

Allegro in G (Bach/Kliphuis)

Piccadilly Stomp (S. Grappelli)

Morgen (R. Strauss)