CONCERTEN SEIZOEN 2019/2020 Ragazze Quartet & Claron McFadden - 'Intieme Brieven'

Door een samenloop van omstandigheden, buiten de invloed van Kamermuziek in de Ruïnekerk om, kan het aangekondigde concert door Cora Burggraaf, Pieter Wispelwey en Ed Spanjaard op 22 maart tot onze grote spijt geen doorgang vinden. Het bestuur is daarom blij en opgelucht dat het inmiddels gerenommeerde Ragazze Quartet heel graag in hun plaats naar de Ruïnekerk komt, met een splinternieuw programma met zangeres Claron McFadden: ‘Intieme Brieven’.

Ragazze Quartet & Claron McFadden - Intieme Brieven

Ragazze Quartet deelt het podium met sopraan Claron McFadden in een theatraal concert rondom liefdesbrieven. Nog altijd schrijven mensen brieven aan Julia, ooit in Verona de geliefde van Romeo. Elvis Costello zette ze op muziek. Deze brieven corresponderen prachtig met Janáčeks tweede strijkkwartet. 'Intieme Brieven' verbindt beide werken in een theatraal programma over een vorm van liefde die niet fysiek kan of mag worden en die haar kracht juist lijkt te putten uit de afstand tussen de minnaars. De directe, rake nummers van 'The Juliet Letters' tonen ontelbare wegen om de intieme wereld van Janačeks strijkkwartet binnen te gaan; en vice versa plaatsen Janačeks noten deze muzikale brieven in een nieuw dramatisch spanningsveld. De interactie tussen de vijf vrouwelijke musici op het toneel wordt langzaamaan een spiegelbeeld van de groeiende spanning en complexiteit van een liefdesrelatie die zich openbaart in brieven en berichtjes.

Ragazze Quartet speelt klassieke en moderne strijkkwartetten: bevlogen en op het hoogste niveau. Met spraakmakende programma’s heeft het kwartet zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek.

Rosa Arnold viool
Jeanita Vriens viool
Annemijn Bergkotte altviool
Rebecca Wise cello

Claron McFadden zang

Tekst: Wout van Tongeren
Regie: Sjaron Minailo
Lichtontwerp: Studio Warmerdam
Licht en geluid: Koen Keevel
Voice-overs: Mira Helmer & David Lucieer

Programma:

Elvis Costello & Brodsky Quartet - The Juliet Letters
Leoš Janáček - Strijkkwartet nr. 2 ‘Intieme Brieven‘

Foto Ragazze Quartet met Claron McFadden:  c Nichon Glerum