Niki Jacobs & ensemble - 'Van Leonard Cohen tot Amy Winehouse, een ode aan joodse popmuziek-iconen

Kunstgetij (www.kunstgetij.nl) presenteert vier lenteconcerten in de Ruïnekerk, om bij te dragen aan de groeiende betekenis van de locatie als podium.
Zangeres Niki Jacobs en band, Violiste Maria Milstein en ensemble, Fado-zangeres Magda Mendes en orkest, en toppianist Ralph van Raat maken hun opwachting.

Het concert met violiste Maria Milstein op 7 april is in de plaats van het Duinstreek Kamermuziek Festival, dat even een jaartje overslaat en in 2020 de vijfde editie viert. Voor dit concert en voor het spectaculaire concert van pianist Ralph van Raat op 30 mei is er een kortingsmogelijkheid voor donateurs van de stichting Vrienden van de Ruïnekerk en voor abonnementhouders van de
serie kamermuziek in de Ruïnekerk. De korting is 2,50 per concert en geldt voor twee personen (als 1 persoon maar vriend of abonnementhouder is).

_______________________________________________________________________________________________

Met haar fluwelen zangstem heeft Niki Jacobs inmiddels niet alleen heel Europa maar ook de Verenigde Staten veroverd. Ze is vooral bekend geworden om de originele en diep doorvoelde interpretaties die ze samen met haar ensemble aan de muziek weet te geven. In haar nieuwe programma brengt ze een ode aan de Joodse singer-songwriters en popiconen van deze eeuw. Met nummers van Leonard Cohen, Bob Dylan, Paul Simon, Billy Joel maar ook Beck, Kiss en Amy Winehouse. In sprankelende en vernieuwende, sfeervolle versies zoals alleen Niki Jacobs en haar musici die weten neer te zetten.

‘… O zo indringend’ – De Volkskrant ★★★★★

Niki Jacobs (1978) zingt al meer dan tien jaar. Vanuit haar klassieke vocale scholing specialiseerde Jacobs zich in het zingen van Jiddische liederen en ontpopte zich als een begaafd vertolker. Zij wordt beschouwd als één van de beste zangeressen van dit moment.

Niki Jacobs: zang, gitaar

Pieter Jan Cramer van den Bogaart: piano, accordeon

Emile Visser: cello

Hubby Jenkins: banjo, mandoline, gitaar, zang

Jason Sypher: contrabas