VRIENDEN CONCERT MET SKOTWAL

Klassieke kamermuziek? Of klassieke country muziek?

De Stichting Muziek in de Ruïnekerk en de Stichting Kunstgetij organiseren ieder jaar een concert voor de Vrienden van de Ruïnekerk en dat wordt weer een avond genieten voor iedereen want natuurlijk zijn ook niet-Vrienden welkom.

Een groot feest! Dat was het vorig jaar bij het concert van de Vrienden van de Ruïnekerk. Het concert door fadozangeres Hendriktje bracht het publiek tot grote ontroering en uiteindelijk tot grote vreugde, meezingen en meeklappen.

15 december is er weer die jaarlijkse avond. En een feest wordt het zeker weer. Met de West-Friese band Skotwal: met de Amerikaanse country als voorbeeld brengt Skotwal liedjes in het West-Fries. De driemansformatie durft ze zonder opsmuk uit te voeren, maar kan ook uitpakken met meerstemmige zang en uitgekiende arrangementen op diverse instrumenten. Van bekende en minder bekende nummers van bijvoorbeeld Johnny Cash, Steve Earle, The Rolling Stones en Bob Dylan maakt Skotwal vertalingen in de taal van hun eigen streek. Uiteraard komt in hun teksten de nodige humor aan bod, maar ook de serieuze zaken gaat Skotwal niet uit de weg. Een avond Skotwal betekent herkenning, ontroering, nostalgie, plezier en vooral heel veel goudeerlijke mooie muziek.

Skotwal bestaat uit de gebroeders Theo en Wigert Dronkert (zang en gitaren) en Theo de Jong (mandoline, zang en traptrommel).

Iedereen is welkom! Je kunt ter plekke ook Vriend worden van de Ruïnekerk. Dan draag je bij aan het in stand houden van de trots, de huiskamer van Bergen!

Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.15 u. Toegang € 15,- /Vrienden Ruïnekerk € 10,00. Reserveren en info: 06 50584308 en via deze website of email kaartverkoop@kunstgetij.nl. Kaarten vanaf 1 december 2018 ook in de winkel van de Eerste Bergensche Boekhandel en een half uur voor aanvang concert aan de zaal zolang de voorraad strekt.