Algemeen

In de Ruïnekerk te Bergen nh wordt al ruim 25 jaar een serie kamermuziekconcerten georganiseerd. Het begon als een zomerse orgelserie, maar het werd al gauw een winterserie kamermuziek op zondagmiddagen, onder auspiciën van de hiervoor opgerichte stichting Muziek in de Ruïnekerk. De fraaie Ruïnekerk is naast een beeldbepalend monument ook een uitstekende concertzaal met een opvallend goede akoestiek.

Enige jaren geleden werd de kerkzaal verbouwd voor multifunctionele doeleinden. De ‘kerkstoelen’ werden vervangen door 150 meer comfortabele zetels en er kwam een balkon voor 40 zitplaatsen. De sfeer en de geroemde akoestiek zijn gebleven

Bij het bestuur groeide het gevoel om naast de serie een stap te zetten, ook om de toekomst van de serie te borgen en in een nog groter gebied bekend te raken. Dat heeft in maart 2015 geresulteerd in de eerste editie van het Duinstreek Kamermuziek Festival, met daarin verpakt het laatste abonnementsconcert van de winterserie van zes concerten.
Inmiddels zijn er vier succesvolle edities gerealiseerd, met bekroond violiste Maria Milstein als artistiek leider. Het festival breidt zich steeds uit: in 2018 werden Alkmaar en Schoorl voor het eerst toegevoegd aan de locaties Bergen aan Zee, Heiloo, Egmond aan den Hoef, Castricum en natuurlijk Bergen.

De Stichting Muziek in de Ruïnekerk is aangemerkt als een ANBI - een algemeen nut bijzondere instelling Voor donateurs van culturele ANBI’s geldt een extra giftenaftrek.

Bij interesse in die mogelijkheid kunt u een email sturen naar info@duinstreekkamermuziek.nl waarna wij  u alle informatie sturen over de stichting