Algemeen

In de Ruïnekerk te Bergen NH wordt al ruim 25 jaar een serie kamermuziekconcerten georganiseerd. Het begon als een zomerse orgelserie, maar het werd al gauw een winterserie kamermuziek op zondagmiddagen, onder auspiciën van de hiervoor opgerichte stichting Muziek in de Ruïnekerk.De fraaie Ruïnekerk is naast een beeldbepalend monument ook een uitstekende concertzaal met een opvallend goede akoestiek.

Enige jaren geleden werd de kerkzaal verbouwd voor multifunctionele doeleinden. De ‘kerkstoelen’ werden vervangen door 150 meer comfortabele zetels en er kwam een balkon voor 40 zitplaatsen. De sfeer en de geroemde akoestiek zijn gebleven

Bij het bestuur groeide het gevoel om naast de serie een stap te zetten, ook om de toekomst van de serie te borgen en in een nog groter gebied bekend te raken. Dat heeft in maart 2015 geresulteerd in de eerste editie van het Duinstreek Kamermuziek Festival, met daarin verpakt het laatste abonnementsconcert van de winterserie van zes concerten.
De concerten tijdens het festival 2017 werden niet alleen uitgevoerd in de Ruïnekerk maar ook in het mooie Witte Kerkje te Heiloo, de kapel van het Slot op de Hoef te Egmond en de nieuwe concertzaal Koningsduyn te Castricum.
Het festival op 31 maart, 1 en 2 april 2017 was een groot succes en wij bereiden ons nu voor op een Duinstreek Kamermuziek Festival in 2018. De belangrijkste concerten zijn al bekend - zie onze festival pagina..

Wij heten u allen welkom