De derde editie van het DKF – het Duinstreek Kamermuziek Festival - speelde zich niet alleen af in Bergen maar het werd een echt Duinstreek festival met concerten in Bergen, Heiloo, Egmond aan de Hoef en Castricum.

Maria Milstein was wederom de artistiek leider en zij had een keur aan bekende en minder bekende musici uitgenodigd om prachtige concerten uit te voeren.

Dit jaar stond het festival in het teken van de componist Franz Schubert die 220 jaar geleden geboren.

De bariton David Wilson Johnson, onlangs schitterend in de opera Nixon in China, startte 31 maart in Heiloo met een prachtige liedcyclus, waarna vijf musici het bijzondere strijkkwintet uitvoerden.
Zaterdag, 1 april werd om 11.00 uur in de unieke Slotkapel te Egmond het octet uitgevoerd en ’s avonds kwam Hannes Minnaar naar Castricum om eerst de sonate D 845 uit te voeren en na de pauze samen met o.m. Mathieu van Bellen het bekende Forellen kwintet
Op de slotmiddag 2 april kwam het van Baerle Trio naar de rustieke Ruïnekerk in Bergen. Het was een festival om van te dromen.
Buiten de concerten werden er bezoeken aan scholen in Bergen en Castricum georganiseerd en een masterclass voor muziekschoolleerlingen in Castricum gegeven.

De vierde editie van het Duinstreek Kamermuziek Festival in 2018 komt er zeker. Data en locaties worden later bekendgemaakt.


Tot ziens.


Maria Milstein

Programma


De derde editie van het Duinstreek Kamermuziek Festival stond in het teken staan van de componist Franz Schubert, die 220 jaar geleden geboren is. Er werden uitvoeringen worden gegeven van zijn bekende liederen, pianotrio's, het forellenkwintet en strijkkwartetten.
We kijken nu al uit naar de vierde editie. Data worden later bekendgemaakt.


Kaartverkoop