Nieuws

Violiste Maria Milstein

Op 23 oktober 2017 is bekend geworden dat het spel van 'onze' Maria Milstein, artistiek leider van het Duinstreek Kamermuziek Festival dat in 2018 een vierde editie beleeft in Bergen en omstreken, bekroond is met de 'Nederlandse Muziekprijs', de hoogste onderscheiding die door het Fonds Podiumkunsten namens de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap aan jonge getalenteerde musici wordt toegekend. Uit het juryrapport van de adviescommissie:
“Het spel van Maria is gezegend met een zeer eigen intens en lyrisch karakter. Onder haar handen krijgt de viool als het ware een menselijke stem. Ze spreekt via haar instrument in een taal met een breed scala aan uitdrukkingsmogelijkheden, variërend van fluisterende intimiteit tot dynamisch temperament. Elke compositie vertelt door haar spel een eigen en specifiek verhaal.” Aldus de commissie.

De nieuwe cd van Maria Milstein en haar zuster Nathalia krijgt ***** sterren in de Volkskrant van 3 november. Wij citeren uit die krant: Milstein is een grote persoonlijkheid met een toon die je direct herkent. Alleen daarom is zij een witte raaf in violistenland. Die toon klinkt naar weemoed, naar diepzinnigheid, naar iets kwetsbaars… Er is nog een attractie te horen op de cd: Milsteins zus, de pianiste Nathalia. Technische beperkingen hebben ze niet. De zussen kunnen zich helemaal vrij voelen om zo snel en zo zacht te spelen als zij zelf willen. Het resultaat is adembenemend.

En…18 maart 2018 zullen zij ons dat laten horen want dan komen ze samen naar ‘onze’ Ruïnekerk.