GEANNULEERD Maria Milstein en Nathalia Milstein viool/piano-duo

Nu de Ruïnekerk haar deuren voorlopig gesloten houdt voor concerten en er toch weer voorzichtig concerten kunnen worden bezocht heeft de befaamde Bergense Kamermuziekserie onderdak gevonden in het Vredeskerkje in Bergen aan Zee. Het derde concert in de serie, met Maria en Nathalia Milstein, vindt plaats op zondagmiddag 20 december aanstaande, om 12.30 en 15.00 uur. De gebruikelijke koffiepauze is er nu helaas niet. Het worden concerten van telkens ruim een uur.

Technische beperkingen hebben ze niet. De zussen kunnen zich helemaal vrij voelen om zo snel en zo zacht te spelen als ze zelf willen. Het resultaat is adembenemend. ★★★★★ Vijf sterren van De Volkskrant voor de cd ‘La Sonate de Vinteuil’.

De Volkskrant noemde haar ook een ‘witte raaf in violistenland’ en vergeleek haar toon ‘die klinkt naar weemoed’ met die van de jonge Yehudi Menuhin. Maria Milstein maakt snel naam in Nederland en daarbuiten. In januari 2018 kreeg ze de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs en de cd die ze samen met haar zus Nathalia opnam kreeg internationaal alle lof. De violiste van het vermaarde Van Baerle Trio vond in haar zus, die ook al diverse prijzen achter haar naam heeft staan, de ideale duopartner.

Programma:

Beethoven - Sonate in c klein op. 30 nr. 2

Schubert - Ständchen (arr. voor viool en piano)

Schubert - Fantasie in C groot D.9

Maria Milstein viool

Nathalia Milstein piano

_________
Het parool: we doen het samen, musici, bezoekers, organisatie: gezond de winter door! Dus we respecteren de RIVM-maatregelen op het vlak van extra hygiëne en de anderhalve meter. Een medewerker wijst u uw zitplaats. En zo hopen we dat iedereen gelukkig kan zijn met eindelijk weer met elkaar naar muziek luisteren! Het volgende concert is met de James Oesi Groep, 17 januari, zelfde tijden en ook in het Vredeskerkje, zoals het nu staat.