Topvioliste Maria Milstein en ensemble - Grootse kamermuziekwerken

Kunstgetij (www.kunstgetij.nl) presenteert vier lenteconcerten in de Ruïnekerk, om bij te dragen aan de groeiende betekenis van de locatie als podium.
Zangeres Niki Jacobs en band, Violiste Maria Milstein en ensemble, Fado-zangeres Magda Mendes en orkest, en toppianist Ralph van Raat maken hun opwachting.

Het concert met violiste Maria Milstein op 7 april is in de plaats van het Duinstreek Kamermuziek Festival, dat even een jaartje overslaat en in 2020 de vijfde editie viert. Voor dit concert en voor het spectaculaire concert van pianist Ralph van Raat op 30 mei is er een kortingsmogelijkheid voor donateurs van de stichting Vrienden van de Ruïnekerk en voor abonnementhouders van de serie kamermuziek in de Ruïnekerk. De korting is 2,50 per concert en geldt voor twee personen (als 1 persoon maar vriend of abonnementhouder is).

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bekroond Russisch/Franse topvioliste Maria Milstein, in Bergen onder meer bekend als artistiek leider van het Duinstreek Kamermuziek Festival, neemt een bijzonder ensemble mee: violist Mathieu van Bellen (van het Busch Trio) en een deel van haar muzikale familie: haar ouders de Russische altvioliste Nathalia Tolstaia en pianist Serguei Milstein. Composities van Schumann, Prokofiev, Bartók en Brahms.

Programma

Robert Schumann - Kinderszenen op.15

Serguei Milstein piano

Sergej Prokofiev - Sonate voor 2 violen op.56

Maria Milstein en Mathieu van Bellen viool

Béla Bartók - Zes Roemeense Volksdansen Sz. 56, arr. voor viool en piano

Mathieu van Bellen viool, Serguei Milstein piano

Antonín Dvořák - Terzetto in c groot op.74, voor 2 violen en altviool

Maria Milstein en Mathieu van Bellen, viool, Natalia Tolstaia altviool

Johannes Brahms - Hoorn Trio op.40, bewerking van de componist voor viool, altviool en piano

Maria Milstein viool, Natalia Tolstaia altviool, Serguei Milstein piano